Fog AgroTeknik logo
Radno vrjeme
Ponedeljak 8.00-16.00
Utorak 8.00-16.00
Srjeda 8.00-16.00
Četvrtak 8.00-16.00
Petak 8.00-15.00
Radno vrijeme u perijodu praznika, bit ce objavljeno u vijestima u odjeljku ispod.
Vi ste ovdje Front // Priča o Fog Agroteknik
O nama

Priča o Fog Agroteknik 


Elof Fog, koji će kasnije postati osnivač Fog Agroteknik, 1970 godine počinje saradnju sa poljoprivrednikom Asbjørn Pedersen, kako bi pronašli način da ispusti/transportuju gnoja iz štale.


Rezultat je ugledao svjetlo dana u 1979, tad je nastao orginalni Povucite i ispusti sistem. Od tad pa do danas ovo je najvažniji proizvod za  Fog Agroteknik.Tokom godina došlo je do promijena na izradi  Povucite i ispusti sistemu, dijelomično kao rezultat promjena koje su se dogodile u dizajnu farmi.


U ranim 1980-ih, Fog Agroteknik počeo sa izvozom Povucite i ispustite sistema. U početku je to bio mali izvoz, ali danas se dobila najveći udio prihoda od prodaje na izvoznim tržištima.  Fog  Agroteknik je izgradio veliku mrežu distributera i izvoz u više od 35 zemalja.


U novom  vremenu vlasništvo firme se proširuje na Asbjørn Pedersen, koji je pomogao razviti Povucite i ispustite sistem i Peter Bredgaard koji je u firmi od 1985.


Fog Agroteknik je sa sjedištem u Aarhusu. Osim toga, proizvodnju, skladište i kancelarije u Lintrup u Jutland - slučajno u blizini farme gdje Povucite i ispustite sistem izvorno razvijen. Danas Fog  Agroteknik ima također filijale u Poljskoj i Rusiji.